tisdag 10 mars 2009

Heart of gold.


Jag delar födelsedag med en riktig fining. Han är ganska förvirrad och disträ, kan somna var som helst hur som helst och är inte sällan ganska så seg och långsam. Förr i tiden var han dessutom allergisk mot ruccola.

Hans kylskåp innehåller ett flak öl och lite ketchup. Kanske har han också juice om man har tur, en bjudmodell från coop och en lyx för eget bruk. Där står också en tre månader gammal fil som han inte vågar röra men han äter gärna tre månader gamla ägg.

Han avskyr att städa och blir nervös av att åka och storhandla, men han har en egen tvättmaskin och roas så mycket av den att han ibland tvättar bara ett par sockar, för skojs skull.

Lat är han och har specialinstallerat en diskmaskin i sin fina lilla etta. För att ytterligare minimera ansträngning använder han sig av en fjärrkontroll för att tända och släcka lamporna.

Det händer att han blir polisanmäld för att dricka en Carlsberg 3,5 på allmän plats eller får arga mail från nån som tycker att han parkerar fel, men han försvarar sig alltid. Han är bra på det sättet.

Och allt det där, det är också hans charm.

Sa jag att han spelar gitarr som en gud, åker puckel som jesus, har en humor utom denna värld och ett hjärta större än hela Luleå?

Min lillebror är min allra bästa bror.
Min enda, men den bästa i världen!

Inga kommentarer: